Ylläs-Levi 70 km & 55 km – tästä on kyse

Maailman suurin maratonhiihtojen kiertue tuli ensimmäistä kertaa Suomeen huhtikuussa 2017 – ja matka jatkuu myös keväällä 2021, tule mukaan ja nauti Lapin taiasta!

Visma Ski Classics on pitkien, 50 kilometrin tai pidempien, hiihtomatkojen maailmancupkiertue. Talvikaudella 2020 – 2021 kiertue koostuu yhteensä kymmenestä osakilpailusta, jonka päätöskisa kisataan nyt toista kertaa Suomessa Ylläksen ja Levin mahtavissa maisemissa.

Osallistuminen kiertueen legendaarisiin osakilpailuihin, kuten Marcialongaan Italiassa, Vasaloppetiin Ruotsissa sekä Birkebeinerrennettiin Norjassa, on usean hiihtoharrastajan toivelistalla. Uusi kotimainen huipputapahtuma tekee maailman arvostetuimpiin ja suosituimpiin massahiihtoihin osallistumisesta suomalaisille hiihtäjille entistä helpompaa.

Ylläs-Levi tarjoaa kaksi eri matkaa, joista pidempi 70 km on Visma Ski Classics-sarjan finaali ja 55 km on kuntohiihtäjille tarkoitettu hieman helpompi ja lyhyempi reitti. Molemmat matkat kulkevat reittiä Ylläkseltä Leville, joten tunturimaisemat ovat taattuja hiihti sitten pidemmän tai lyhyemmän matkan.

Visma Ski Classics 2020- 2021

– 10 osakilpailua Euroopassa
– 5 000 – 18 000 osallistujaa / kilpailu
– Yhteislähtö, jossa samalla viivalla ammattihiihtäjät ja harrastajat
– Osakilpailut televisioidaan, kilpailun etenemistä kuvataan helikoptereista ja moottorikelkoista käsin
– Kiertueen ja osakilpailujen jännitystä lisää erilaiset kilpailut (sprinttipisteet, paras joukkue, johdossa olevat naiset ja miehet, parhaat nuoret hiihtäjät)