KILPAILIJAINFO 2021

YLLÄS-LEVI 2021

Tervetuloa Ylläs-Levi 2021 -tapahtumaan! Täältä löydät hyödyllistä tietoa ennen kilpailua, sen aikana että sen jälkeen.

LÄHTÖNUMEROIDEN NOUTO

Lähtönumeroiden nouto tapahtuu kilpailun kisatoimistoista oheisesti:

LEVI
Perjantai 16.4.2021 kello 10:00 – 20:00
Sijainti: Ilmoitetaan myöhemmin

YLLÄS
Lauantai 17.4.2021:
70 km kello 7:00 – 9:00 Ylläsjärvi, sijainti ilmoitetaan myöhemmin
55 km kello 7:00 – 10:30 Äkäslompolo, Jounin kauppa / Alkon pääty, Sannarannantie 3

Huomioi, että lähtönumeroita ei voi noutaa em. aikojen ulkopuolella! Lähtönumeroa noutaessasi muista ottaa mukaan sähköpostitse saamasi ilmoittautumisvahvistus. Osallistujille jaetaan kilpailussa käytettäväksi ajanottosiru/-lähetin (ilman sirua ei ajanottoa). Ajanottosiru tulee palauttaa kilpailun järjestäjille maaliin tulon yhteydessä. Palauttamatta jätetystä ajanottosirusta seuraa 50€ suuruinen sakko!

MYÖHÄINEN ILMOITTAUTUMINEN on mahdollista paikan päällä Levin kisatoimistossa kilpailua edeltävänä päivänä sekä kilpailupäivänä Ylläsjärven ja Äkäslompolon kisatoimistostoissa vapaiden lähtönumeroiden niin salliessa. Myöhäisestä ilmoittautumisesta veloitetaan 30€ lisämaksu.

NÄMÄ LÖYDÄT LÄHTÖKASSISTASI:

Lähtönumero: Pitää olla helposti nähtävissä kisan ajan. Saat pitää numeron itselläsi muistona hiihdosta tapahtuman jälkeen.

Ajanottolähetin (Velcro-kiinnitteinen): Tulee kiinnittää oikeaan nilkkaan.

Merkkaustarra: Kiinnitettäväksi varustekassiisi.

Henkilöllisyystarra: Kiinnitettäväksi lähtönumeron sisäpuolella. Täytä pyydetyt tiedot, kuten mahdolliset sairaudet ja tarvittaessa kisan aikana tavoitettavan lähiomaisen yhteystiedot.

Kaksi lähtönumerollasi varustettua suksien merkkaustarraa.

OSALLISTUMISOIKEUDEN SIIRTO

Ilmoittautuminen on henkilökohtainen. Osallistumisoikeuden siirto on mahdollista viimeistään päivää ennen kilpailun alkua 30€ hintaan. Maksu käteisellä tai mieluiten pankki/luottokortilla! Maksettua ilmoittautumismaksua ei palauteta eikä sitä voi hyödyntää myöhemmin, jos osallistuja ei pääse starttaamaan kisassa.

VASTUUVAPAUSLOMAKE (ALAIKÄISILLE)

Mikäli alle 18-vuotias haluaa osallistua Ylläs-Leviin, tulee holhoajan täyttää vastuuvapauslomake. Löydät lomakkeen täältä. Lataa täytetty ja allekirjoitettu lomake rekisteröinnin aikana. Asiakirja on ladattava viimeistään 9. huhtikuuta 2021 mennessä. Jos lomake ei ole täytetty rekisteröityessäsi, voit kirjautua sisään myöhemmin uudelleen ja ladata sen tällöin.

Lataa vastuunvapauslomake tästä

TAVAROIDEN SÄILYTYS

Jokainen osallistuja saa varustekassin. Ainoastaan varustekasseihin pakatut tavarat vastaanotetaan lähtöalueiden virallisissa luovutuspisteissä. Jokaisen osallistujan varustekassi kuljetetaan lähtöpaikoilta maalialueelle Leville järjestäjien toimesta.

BUSSIKULJETUKSET

Kuljetukset lähtevät lauantaina Leviltä, tarkempi paikka ilmoitataan myöhemmin.

  • Lähtökuljetus klo 6:45 Ylläsjärvi / 8:30 Äkäslompolo
  • Paluukuljetus klo 16:30 / 17:30 / 19:00 Ylläsjärvi, tarvittaessa Jounin Kauppa Äkäslompolo

Bussilipun hinta 10€. Bussilippujen osto ennakkoon ilmoittautumisen yhteydessä tai paikan päällä.

Vältä omaa autoilua, parkkipaikkoja rajoitetusti.

VOITELUPALVELU

Ski Service Teemu Haavisto
Avoinna sopimuksen mukaan
Tiurajärventie 54, 95970 Äkäslompolo
Puh. 040 564 3649

Sisu Outdoor
Avoinna päivittäin 10.00 – 17.00
Sivulantie 1, 95970 Äkäslompolo
Puh. 040 038 7772

Hill Ski Rent Levi
Avoinna päivittäin 9.30 – 19.00
Keskuskuja 4, 99130 Levi
Puh. 046 921 2977

Zero Point (Levi)
Avoinna päivittäin 9.00 – 19.00
Hissitie 8, 99130 Levi
Puh. 0207 960 206

Äkäslompolo Sportshop
Avoinna päivittäin 9.00 – 19.00
Tunturintie 15, 95970 Äkäslompolo
Puh. 044 737 8572

Sport Corner Ylläs
Avoinna päivittäin 9.00 – 18.00
Tunturintie 16, 95970 Äkäslompolo
Puh. 020 7120460

KISOJEN LÄHTÖPAIKAT

70 KM HIIHDON LÄHTÖPAIKKA SIJAITSEE Yllästunturin Ylläsjärven puolella (Sport Resort Ylläs, osoite Iso-Ylläksentie 44, 95980 Ylläsjärvi).

55 KM HIIHDON LÄHTÖPAIKKA sijaitsee Äkäslompolossa Äkäslompolojärven jäällä (Jounin Kauppa, osoite Sannanrannantie 3, 95970 Äkäslompolo). Lähtöpaikoille on opastus.

LÄHTÖAJAT
Lähtö tapahtuu oheisesti:

YLLÄSJÄRVI:
Naiset PRO: Kello 8:25.
Miehet PRO sekä miehet ja naiset: Kello 9:00.

ÄKÄSLOMPOLO:
Lasten kisa: Kello 09:30
55 km hiihto: Kello 10:30

LÄHTÖRYHMÄT

Jokainen osallistuja valitsee lähtöryhmänsä ilmoittautumisen yhteydessä.
Lähtöalue avataan lauantaina kello 8:00. Jaetut lähtönumerot on luokiteltu lähtöryhmittäin eikä niitä voi muuttaa. Aivan lähellä lähtöaluetta on hyvä lämmittelyrata.

REITTI

Kilpailun noin 70 kilometrin pituinen reitti kulkee Ylläsjärveltä, Äkäslompolon, Kukastunturin ja Pyhäjärven kautta Leville. Reitin varrella ylitetään kolme tunturia. Mahtavat kansallispuiston erämaamaisemat, helpommat osuudet sekä mahdollisuus porojen näkemiseen vauhdittavat matkan tekoa. Kilpailun noin 55 km reitti seuraa pidemmän reitin rataa jättäen alkuosuuden pois ja viimeisen Pyhätunturin nousun. Huomioi muut hiihtäjät, tavoitteena on nautinnollinen hiihtotapahtuma kaikille osallistujille. Pysy oikealla. Ohittaessasi varmista, ettei takanasi ole ketään ja, että ohittamiselle on tilaa.

ROSKAAMINEN KIELLETTY, reitti kulkee Pallas- Yllästunturin kansallispuistossa! Älä jätä osallistumisestasi reitin varrella turhia jälkiä. Roskat ovat vaaraksi paitsi eläimille myös muille hiihtäjille. Jätä roskat huoltopisteiden roska-astioihin, huolehdi tarvittaessa myös muiden roskista. Jos osallistuja tai hänen huoltojoukkonsa roskaavat, kilpailijalle myönnetään 80 euron sakko. Tämä raha menee kokonaisuudessaan Pallas-Ylläksen kansallispuiston tukemiseen.

JUOMA- JA HUOLTOPISTEET 70 & 55 KM

Screenshot 2020-02-04 at 8.42.06

 

 

Reitin varren juomapisteillä on tarjolla suolakurkkuja, rusinoita, vettä ja Squeezy-urheilujuomaa. Kilpailun jälkipuoliskolla juomapisteillä on myös mustikkakeittoa ja suklaata. Katso tarkka reittikartta ja huoltopisteiden sijainnit osoitteessa: www.levi.fi/yllas-levi-kartta

AIKARAJOITTEET 70 & 55 KM

Turvallisuussyistä, maksimiaika 70 kilometrin kisareitin suorittamiseen osallistujille on 9 tuntia (päättyminen kello 18:00). 55 kilometrillä maksimiaika on 7,5 tuntia, päättyminen kello 18:00.

Viimeisin läpikulkuaika huoltopisteillä:

• Pyhäjärvi: viimeinen läpikulkuaika kello 14:00

• Aakenuspirtti: viimeinen läpikulkuaika kello 15:00

Myöhemmin em. huoltopisteille tulevien osallistujien suoritukset on mahdollista keskeyttää järjestäjien toimesta.

SAUVA- JA VOITELUPALVELU

Sauvarikon sattuessa SWIX-varasauvoja on saatavissa lähdössä sekä jokaisella huoltopisteellä. Palauta varasauva maalissa SWIX-pisteelle! Huoltopisteillä on miehitetty SWIX-voitelupalvelu.

REITTIMERKINNÄT

Ylläs-Levi –hiihdon reitti merkitään 5 kilometrin välein (1 km välein viimeisellä viidellä kilometrillä). Reittimerkinnät osoittavat maaliin jäljellä olevaa matkaa.

HÄTÄTILANTEET & ENSIAPU

Ensiapu ja hoitohenkilökunta sijaitsevat lähtö- ja maalialueilla sekä reitin varrella. Hätätilanteessa soita yleiseen hätänumeroon 112 ja kerro seuraavat tiedot:
• Ylläs-Levi –hiihtokilpailu
• Tapahtumapaikka reitin varrella, huomioi reitin varrella olevat kilometrimerkinnät
• Vamman laatu ja tieto tapahtuneesta

Kilpailuun osallistujien on suositeltavaa pitää mukanaan matkapuhelinta kilpailun ajan. Ota kuitenkin huomioon, että kisareitin varrella kansallispuistossa matkapuhelinverkon kuuluvuus saattaa olla rajoitettu. Lataa puhtelimeesi 112 aplikaation, joka auttaa pelastushenkilökuntaa saamaan tarkan sijaintisi. Pelastushenkilökunnalla on oikeus keskeyttää kilpailijan osallistuminen, jos he epäilevät tästä aiheutuvan vaaraa osallistujan omalle tai muiden terveydelle.

KILPAILUN JÄLKEEN

Maaliviivan ylitettyäsi, matkaan käyttämäsi aika rekisteröidään. Älä unohda palauttaa osallistumisaikaasi mittaavaa ajanottolähetintä. Maali sulkeutuu kello 18:00. Keskeyttäneet toimittavat ajanottolähettimet itse maalissa olevaan ajanottovaunuun.

DIPLOMI JA MITALI

Jokainen osallistuja saa osallistumisestaan diplomin, joka on ladattavissa osoitteesta: www.yllaslevi.com. Jokainen osallistuja, joka suoriutuu Ylläs-Levi –hiihdosta maksimissaan +50% voittajan ajasta saa kultamitalin. Kaikki muut osallistujat saavat pronssimitalin.

PROTESTOIMINEN

Protesti, joka on tehty 60 minuutin sisällä ensimmäisestä maaliin saapujasta käsitellään IWO-sääntöjen mukaisesti. Protestin käsittelymaksu on 94€. Harrastajaluokissa protestoiminen on mahdollista 48 tuntia viimeisestä maaliin saapujasta. Protestin käsittelymaksu on 50€ ja se käsitellään juryn toimesta.

TAVAROIDEN SÄILYTYS

Säilytykseen jätetyt tavarat ovat noudettavissa kilpailun päättymisen jälkeen maalialueelta. Osoitus kilpailuun osallistumisesta lähtönumeron muodossa on edellytys säilöttyjen tavaroiden luovuttamisella. Kilpailijat jättävät tavarat säilytykseen omalla vastuullaan. Löytötavarat noudettavissa maalialueen SWIX-pisteeltä kisapäivänä klo 18:00 saakka, jonka jälkeen yksityisestä Levin Löytötavaratoimistosta (tiedustelut p. 0600 – 15515) maksua vastaan.

WC/SUIHKU/SAUNA

Tilat ja paikat ilmoitetaan myöhemmin.

VOITTAJIEN KUKITTAMINEN JA PALKINTOJENJAKO

Voittajien kukittaminen tapahtuu heti, kun 3 nopeinta naista ja 3 nopeinta miestä (70 ja 55 km) ovat ylittäneet maaliviivan Levillä. 55 km palkintojenjako maalialueella.

RUOKA JA JUOMA

Lähtö- ja maalialueet sijaitsevat Ylläksen ja Levin hiihtokeskusten välittömässä läheisyydessä tarjoten useita kahviloita ja ravintoloita.