YLEISÖTIEDOTE

Visma Ski Classics-pitkän matkan hiihdon maailmancup päättyy Ylläs-Levi hiihtoon.

Kolmatta kertaa jär­jes­tet­tävä Yl­läs–Levi-hiih­to kutsuu hiihtokansaa Lapin tunturimaisemin. Kil­pai­lu on osa maa­il­man­laa­juis­ta pit­kän­mat­kan maa­il­man­cu­pia Vis­ma Ski Clas­sic­ -kiertuetta. Kau­den pää­tös­kil­pai­luun on tulossa pro-hiihtäjien lisäksi paljon amatöörihiihtäjiä. Matkoina on 70 km (lähtö Sport Resort Ylläkseltä) ja 55 km (lähtö Äkäslompolosta). Maali on Levin eturinteiden edessä, Zero Pointin vieressä. Tavoitteena on saada mukaan 1600 hiihtäjää. Katsojia odotetaan reitin varrelle ja maaliin satoja, pääsylippuja ei myydä. Tapahtuma televisioidaan kansainvälisesti ja Suomessa se on nähtävissä YLE Areenassa.

OHJELMA LA 13.4.2019

8:25          PRO naisten lähtö (70 km), Sport Resort Ylläs

9:00          PRO miesten + muiden osallistujien lähtö (70 km), Sport Resort Ylläs

10:00        Lasten hiihtokisa Äkäslompolojärven jäällä

11:00        55 km lähtö Äkäslompolossa

09:00 – 14:00 Tapahtumatori auki Äkäslompolossa

11:00 – 19:00Tapahtumatori auki Levin maalialueella

19:00 – 22:00 After Ski -buffet Hullu Poro Areenalla

 

AFTER SKI

Koko hiihtokansan after ski -juhlia vietetään Hullu Poro Areenalla klo 19.00 – 22.00. Liput 42 € / henkilö sisältää maittavan buffet-illallisen, hiihtohenkistä ohjelmaa, sisäänpääsyn Elastisen keikalle ja vaatesäilytyksen. Ovet aukeaa kaikille klo 22.00 ja Elastisen keikka alkaa noin 23.30.

BUSSIKULJETUKSET

Kilpailijoille on järjestetty maksullinen kuljetus seuraavasti lauantaina 13.4.2019. Lähtö / saapuminen Leviltä Lapland Hotels Sirkantähti.

  • Lähtökuljetus klo 6:45 Ylläsjärvi / 9:00 Äkäslompolo
  • Paluukuljetus klo 16:30 / 17:30 / 18:30 Ylläsjärvi,tarvittaessa Jounin Kauppa, Äkäslompolo

Bussilipun hinta 10€. Bussilippujen osto ennakkoon ilmoittautumisen yhteydessä tai paikan päältä.

LIIKENNEJÄRJESTELYT

Tapahtuma aiheuttaa alueella tavallisesta poikkeavia liikennejärjestelyjä. Levin keskustan Hissitie on suljettu torstaina 11.4. klo 7.00 – lauantai 13.4.2019 klo 20.00, jolloin aloitetaan väliaikaisten järjestelyjen purku. Sulku päättyy viimeistään klo 24.00.

Hiihtokilpailureitti kulkee Ylläkseltä Leville seuraavaa Kittilän puoleista latureittiä Kalliokoski – risteys 158 – risteys 159

(Aakenuspirtti) — risteys 150 (Vuolittaman Hirvikämppä) — risteys

149 – Pyhätunturin eteläinen ylempilatu — risteys 138 — risteys 137

(Kätkanlaavu) — Vilttojänkkä — risteys 132 — risteys 131 Ahvenjärven pohjoispuoli — risteys 1 15 — Koutamaa — maisemasilta – Levikeskus. Viime vuodesta poiketen reitti viedään Levikeskukseen tultaessa Levi Hotel Span ja Levi Ski Resortin huoltohallien välissä olevan tapahtumaan lumetetun lammen kautta.

Kilpailun vuoksi em. latureitille on asetetut seuraavat rajoitukset:

  • Luisteluhiihtokielto kilpailureitillä 12.4.2019 klo 18.00 – 13.4.2019 klo 18.00
  • Kielletty hiihtosuunta kilpailureitillä Leviltä Ylläkselle päin koko reitin osalta 13.4.2019

Linja-autoliikenne muutetaan 11.04.2019 klo 7.00 alkavaksi siten, että kaikki liikenne tapahtuu Levinraittia pitkin.

Kaukoliikenteen pysäkki Kylpylänpuolelta Hissitieltä siirretään Levinraitille Skimbaajankujan puolella olevalle vanhalle pysäkkisyvennykselle. Kaukoliikenteen toinen alppitalojen puoleinen pysäkki siirretään Levinraitille Sirkantähden kodalle siinä olevan paikallisliikennepysäkin jatkeeksi.

Myös Ski bussi kulkee poikkeusreitillä Hissitie – Leviraitti – Rakkavaarantie – Hissitie – Levinkuve – Laaksotie – Ylä-Levintie – Rakkavaarantie. Ski bussit ovat ainoat, jotka kiertävät Levinkuvetta pitkin rakennustyömaan jälkeen.

Hissitien pysäköintialueet ovat myös tapahtuman käytössä.

Levikeskuksen pelastusliikenne sekä yhteydet kiinteistöihin toimivat kisan aikana Keskuskujan, Mariankujan ja Ratsastajankujan kautta.

Latureitin rajoitteiden sekä Levikeskuksen järjestelyiden purkutyöt tapahtuvat heti kisan loputtua lauantaina 13.4.2019.

1

PYSÄKÖINTI

Ylläsjärven lähtöpaikalla on käytössä hiihtokeskuksen pysäköintialueet. Äkäslompolon lähtöpaikka sijaitsee Jounin kaupan vieressä, jossa löytyy rajallinen määrä pysäköintipaikkoja. Lisäksi viereiselle pellolle on aurattu lisäpysäköintipaikkoja.

Levin keskustan alueella (maali) ei ole erillistä pysäköintialuetta ja yleiset pysäköintialueet ovat varsin rajalliset. Suosittelemme pysäköimään Gondoli2000 tai South Pointin pysäköintialueille ja käyttämään ski bussia. Bussit liikennöivät klo 9.30 – 19.00.

  • 4,00/ päivä Ennakkolippu hissilipputoimistoista, verkkokaupasta, Levin Matkailuneuvonnasta ja alueen hotelleista.
  • 4,00/ Kertalippu Ski Bussista
  • 3,50 + mpm / Mobiililippu soita matkapuhelimella numeroon 060 6052 1007. Lippu on voimassa tunnin ajan ostohetkestä. Näytä saamasi tekstiviesti maksusta kuljettajalle.

Liikenne ja parkkipaikat tulevat ruuhkautumaan, joten paikalle kannattaa saapua ajoissa! Liikennettä ja pysäköintiä ohjaavat tähän erikseen koulutetut henkilöt.

Kilpatallien hiihtäjille on varattu omat pysäköintialueet sekä erikseen ja Äkäslompolon lähtöalueilla on liikenteenohjaus.

SOSIAALINEN MEDIA

Ylläs-Levi hiihto näkyy sosiaalisessa mediassa. Viimeisimmät kisauutiset ja viestit on seurattavissa Facebookista ja Instagramista. Olemme iloisia, jos käytät tunnistetta #ylläslevihiihtojakaessasi kuvia tapahtumasta. Tapahtuman nettisivuilla www.yllaslevi.com on lisätietoa järjestelyistä.

KATSELUPAIKKOJA YLLÄKSEN PÄÄSSÄ

70km lähtöpaikka, Ylläsjärvi (kartalla 1.)
Lähtöpaikkana toimii Sport Resort Ylläksen alue Ylläsjärven puolella. Massalähtöä on mahdollista tulla seuraamaan aivan lähtöalueen viereen.

Maisemapaikat Keskisenlaki (kartalla 2.) ja Kellostapuli (kartalla 3.)
Keskisenlaen ja Kellostapulin maisemapaikoille voi retkeillä esimerkiksi lumikengillä. Mahtavien tunturinäkymien lisäksi pääset seuraamaan kaunista Kellostapulinkurua pitkin hiihtäviä kilpailijoita. Sopiva reitti tunturien päälle lähtee Luontokeskus Kellokkaan takapihalta ja tulistelutauon voi pitää Varkaankurun kodalla.

Ylläs Ski Resort ja Ihmisen Rinki (kartalla 4.)
Hiihtokeskus Y1 ja Ihmisen Ringin parkkipaikoilta pääset helposti reitin varrelle kannustamaan kilpailijoita. 70 kilometrin ensimmäinen huoltopiste sijaitsee Ihmisen Ringin sisäänkäynnin kohdalla ja toinen hyvä vaihtoehto aistia tunnelmaa on Jokerikuppilan terassilta.

55 km lähtöpaikka ja 70km sprintti, Äkäslompolojärven jää (kartalla 5.)
Äkäslompolon jäällä sijaitsee 55 kilometrin lähtöpaikka ja 70 kilometrin ensimmäinen sprintti. Jäällä on runsaasti tilaa levittäytyä reitin varrelle kannustamaan kilpailijoita huippusuorituksiin. Lähtöpaikan läheisyydessä on tarjolla myös huskyajelutusta katsojille! Lisäksi alueella on lasten hiihtokilpailu ja tapahtumatori.

 

Microsoft Word - 2.docx

 

Lumikengillä tai Fatbike-pyörällä Kukastunturin päälle (kartalla 6.)
Kukastunturin maisemia voi lähteä ihailemaan esimerkiksi lumikenkäillen tai fatbike-pyörällä. Perille pääset kahdesta suunnasta. Äkäslompolon suunnasta matka Kukastunturin päälle talvipolkuja pitkin on loivempi ja pidempi. Toinen reitti lähtee Elämänluukun pihasta, jolloin Kukastunturin päälle tulee matkaa noin 3,5 kilometriä. Täältä matka tunturin päälle on jyrkempi ja lyhyempi.

Hiihtäen, lumikenkäillen tai Fatbikepyörällä latukahvilaan, Kotamaja (kartalla 7.)
Kotamaja on Ylläksen latukahvila, jonka terassilta ja pihapiiristä voit seurata kilpailua kupponen lämmintä käsissä. Kotamajaan pääset esimerkiksi fatbike-pyörällä tai lumikengillä talvipolkuja pitkin. Yksi reitti lähtee jälleen Navettagallerian pihasta ja pituutta tunturien välissä kulkemiseen tulee n. 7 kilometriä. Toinen reitti Kotamajalle lähtee Elämänluukun pihasta, jolloin pituutta yhteen suuntaan tulee n. 6 kilometriä. Hiihtäen pääset perille myös reittiä Kesänkijoki – Hangaskuru – Kotamaja. Kilpailureitin takia tämä on ainut reitti hiihtää Kotamajalle, jolloin pituutta yhteen suuntaan tulee n. 8 kilometriä helppoa ja keskivaikeaa latua pitkin. Kotamajalla hiihtoviikolla kahvi ja Visma-munkki hintaan 5 euroa!

ALUEKARTAT

Ylläsjärvi (Sport Resort Ylläs)

Microsoft Word - 2.docx


Äkäslompolo

 Microsoft Word - 4.docx


Levin maalialue

 

Microsoft Word - 4.docx