KATSOJAOPAS 2020

Neljättä kertaa jär­jes­tet­tävä Yl­läs–Levi-hiih­to vetää hiihtokansaa Lapin tunturimaisemin. Matkoina on 70 km (lähtö Sport Resort Ylläkseltä) ja 55 km (lähtö Äkäslompolosta). Maali on Levin Eturinteiden edessä, Zero Pointin vieressä. Katsojia odotetaan reitin varrelle ja maaliin satoja, pääsylippuja ei myydä. 

OHJELMA LA 4.4.2020

8:25          PRO naisten lähtö (70 km), Sport Resort Ylläs
9:00          PRO miesten + muiden osallistujien lähtö (70 km), Sport Resort Ylläs
09:30        Lasten hiihtokisa Äkäslompolojärven jäällä
10:30        55 km lähtö Äkäslompolossa
10:30 – 18:00 Tapahtumatori auki Levin maalialueella
11.00 – 11.20 Lasten hiihtokisa Eturinteiden tunturilammella
20:00 – 22:00 After Party Hullu Poro Areenalla

KATSELUPAIKKOJA YLLÄKSEN PÄÄSSÄ

70km lähtöpaikka, Ylläsjärvi (kartalla 1.)
Lähtöpaikkana toimii Sport Resort Ylläksen alue Ylläsjärven puolella. Massalähtöä on mahdollista tulla seuraamaan aivan lähtöalueen viereen.

Microsoft Word - 2.docx
Maisemapaikat Keskisenlaki (kartalla 2.) ja Kellostapuli (kartalla 3.)
Keskisenlaen ja Kellostapulin maisemapaikoille voi retkeillä esimerkiksi lumikengillä. Mahtavien tunturinäkymien lisäksi pääset seuraamaan kaunista Kellostapulinkurua pitkin hiihtäviä kilpailijoita. Sopiva reitti tunturien päälle lähtee Luontokeskus Kellokkaan takapihalta ja tulistelutauon voi pitää Varkaankurun kodalla.

Ylläs Ski Resort ja Ihmisen Rinki (kartalla 4.)
Hiihtokeskus Y1 ja Ihmisen Ringin parkkipaikoilta pääset helposti reitin varrelle kannustamaan kilpailijoita. 70 kilometrin ensimmäinen huoltopiste sijaitsee Ihmisen Ringin sisäänkäynnin kohdalla ja toinen hyvä vaihtoehto aistia tunnelmaa on Jokerikuppilan terassilta.

55 km lähtöpaikka ja 70km sprintti, Äkäslompolojärven jää (kartalla 5.)
Äkäslompolon jäällä sijaitsee 55 kilometrin lähtöpaikka ja 70 kilometrin ensimmäinen sprintti. Jäällä on runsaasti tilaa levittäytyä reitin varrelle kannustamaan kilpailijoita huippusuorituksiin. Lisäksi alueella on lasten hiihtokilpailu klo 09.30.

Lumikengillä tai Fatbike-pyörällä Kukastunturin päälle (kartalla 6.)
Kukastunturin maisemia voi lähteä ihailemaan esimerkiksi lumikenkäillen tai fatbike-pyörällä. Perille pääset kahdesta suunnasta. Äkäslompolon suunnasta matka Kukastunturin päälle talvipolkuja pitkin on loivempi ja pidempi.

Hiihtäen, lumikenkäillen tai Fatbikepyörällä latukahvilaan, Kotamaja (kartalla 7.)
Kotamaja on Ylläksen latukahvila, jonka terassilta ja pihapiiristä voit seurata kilpailua kupponen lämmintä käsissä. Kotamajaan pääset esimerkiksi fatbike-pyörällä tai lumikengillä talvipolkuja pitkin. Yksi reitti lähtee jälleen Navettagallerian pihasta ja pituutta tunturien välissä kulkemiseen tulee n. 7 kilometriä. Hiihtäen pääset perille myös reittiä Kesänkijoki – Hangaskuru – Kotamaja. Kilpailureitin takia tämä on ainut reitti hiihtää Kotamajalle, jolloin pituutta yhteen suuntaan tulee n. 8 kilometriä helppoa ja keskivaikeaa latua pitkin.

KATSELUPAIKAT LEVILLÄ
Tule seuraamaan jännittävää loppukamppailua Levin keskustaan, aivan maalisuoran tuntumaan. Kaikki palvelut ovat vieressäsi, unohtamatta tapahtumatoria ja paikalla myös iso screeni, josta on helppo seurata kisan etenemistä koko päivän ajan. Lasten hiihtokilpailu pidetään tapahtumatorin vieressä olevalla tunturilammella klo 11.00.

PYSÄKÖINTI
Ylläsjärven lähtöpaikalla on käytössä hiihtokeskuksen pysäköintialueet. Äkäslompolon lähtöpaikka sijaitsee Jounin kaupan vieressä, jossa löytyy rajallinen määrä pysäköintipaikkoja. Lisäksi viereiselle pellolle on aurattu lisäpysäköintipaikkoja. Liikennevalvojat ohjaavat autot oikeille paikoille.
Kartta 55 km lähtö

Levin keskustan alueella (maali) ei ole erillistä pysäköintialuetta ja yleiset pysäköintialueet ovat varsin rajalliset. Suosittelemme pysäköimään Gondoli2000 tai South Pointin pysäköintialueille ja käyttämään Ski Bussia. Bussit liikennöivät klo 9.30 – 19.00. Ski Bussien aikataulut löydät tästä.

  • 4,00/ päivä Ennakkolippu hissilipputoimistoista, verkkokaupasta, Levin Matkailuneuvonnasta ja alueen hotelleista.
  • 4,00/ Kertalippu Ski Bussista
  • 3,50 + mpm / Mobiililippu soita matkapuhelimella numeroon 060 6052 1007. Lippu on voimassa tunnin ajan ostohetkestä. Näytä saamasi tekstiviesti maksusta kuljettajalle.

Liikenne ja parkkipaikat tulevat ruuhkautumaan, joten paikalle kannattaa saapua ajoissa! Liikennettä ja pysäköintiä ohjaavat tähän erikseen koulutetut henkilöt.

Kilpatallien hiihtäjille on varattu omat pysäköintialueet sekä erikseen ja Äkäslompolon lähtöalueilla on liikenteenohjaus.