URHEILUTOIMITTAJA VILLE KLINGA JA HÄNEN VAIMONSA RAKASTUIVAT UUDELLEEN HIIHTOON

Sama tarina toistuu varmasti monella suomalaisella: On joskus tullut hiihdettyä, mutta se on vain jostain syystä jäänyt. Mutta nyt eri tarina toistuu jälleen monella suomalaisella: He ovat löytäneet hiihdon uudelleen ja hurahtaneet siihen ihan sauvoja myöden!

Ylläs-Levin 55km sarjan lähtöviivalla tullaan näkemään tuttu kasvo, urheilutoimittaja Ville Klinga ja hänen vaimonsa Jaana. He rakastuivat uudelleen hiihtoon. Tänä vuonna parivaljakolle on tullut jo noin 800 hiihtokilometriä, kun edellisenä talvena niitä tuli sadan pintaan.

– Meillä molemmilla on hiihtotaustaa nuorempana, ja perushiihtotekniikka on hallussa. Olemme myös aina pitäneet liikkumisesta ulkona ja luonnossa, ja hiihto on talvella paras ja helpoin tapa päästä luontoon kuntoilemaan. Hiihto on myös ystävällistä kropalle: hiihtoa pystyy määrällisesti tekemään paljon enemmän kuin esimerkiksi juoksua. Myös välineiden kehittyminen on tuonut helpotusta harrastukseen. Olemme hiihtäneet lähes kaikki lenkkimme Peltosen karvapohjaisilla Skin-suksilla, eli voitelusta ei ole tarvinnut huolehtia, kertoo Ville Klinga.

– On myös hauskaa on hiihtää yhdessä. Kisat mennään toki omaa vauhtia, mutta harjoituslenkkien vauhti sopii molemmille, lisää Jaana Klinga.

Tunturi-Lappi tarjoaa upeat hiihtopuitteet ja hyvin huolletut latuverkostot. Ville ja Jaana saavat ensipuraisun Ylläksen sekä Levin laduista Ylläs-Levin maratonhiihdossa.

– Emme ole aikaisemmin hiihtäneet Ylläs-Levin maastoissa, ja on hienoa päästä ensi kertaa paljon kehutuille laduille. Ylläs-Levi -hiihto on loistava tavoite loppukauteen sekä meille, että muille kuntoilijoille. On todella hienoa päästä hiihtämään Lapin upeille laduille, hehkuttaa Ville Klinga.

Ville ja Jaana ovat hakeneet hiihtotuntumaa ja kilometrejä tänä talvena Italiaa myöden.

– Talven ainoa kilpailu ennen Ylläs-Leviä oli Marcialongan klassikkokilpailu Italiassa. Siellä matkana oli 70km. Marcialonga on, kuten Ylläs-Levikin, osa Visma Ski Classics –sarjaa, kertoo Ville.

– Varsinaisia sijoitustavoitteita meillä ei Ylläs-Levi -hiihdossa ole, mutta lähdemme toki kumpainenkin tavoittelemaan omaan kuntotasoomme hyvää aikaa. Siinä kuitenkin ehtii myös ihailemaan reitin upeita maisemia. Maalissa ollaan toivottavasti sopivasti väsyneitä, mutta onnellisia, Jaana tuumaa.

– Samaa lähestymistä suosittelemme muillekin meidän tyyppisille tavallisille kuntoilijoille; omaa vauhtia ja oman kunnon mukaan lähdöstä maaliin. Säännöllinen perusharjoittelu riittää kyllä siihen, että pystyy hiihtämään, kunhan vauhti on järkevä. Ylläs-Levi antaa meille hyvin motivaatiota loppukevään hiihtoharjoitteluun, toivottavasti muillekin, Ville Klinga sanoo.

Ylläs-Levi maratonhiihto 13.4.2019 tarjoaa kaksi eri  matkavaihtoehtoa. Perinteisellä tyylillä hiihdettävä 70 km soveltuu itsensä haastamisesta kiinnostuneille aktiivihiihtäjille ja 55 km soveltuu kuntohiihtäjille. 70 km reitti lähtee Ylläsjärven rinnekeskuksesta, kun taas 55 km reitti Äkäslompolonjärveltä. Lyhyempi reitti noudattaa suurimmalta osin samaa reittiä kuin pitkä matka jättäen pois alun vaativan Kellostapulin ja lopun kovan Pyhätunturin nousun. 70 km reitillä nousumetrejä tulee yhteensä noin 1085 m ja 55 km reitillä pari sataa metriä vähemmän.

Ilmoittaudu mukaan tästä.