RUSKA, REVONTULET JA VÄRIKÄS SYYSKAUSI LAPISSA

Syksyllä Lapin kävijää ihastuttaa erityisesti kuvauksellinen ja värikäs ruska, kun pohjoisen luonto valmistautuu valon vähetessä ja lämpötilan laskiessa jälleen tulevaan talveen. Ruska käynnistyy varpukasvien maaruskana, josta väriloisto siirtyy lehtipuihin. Paras ruska-aika ajoittuu syyskuulle ja väriloisto jatkuu yleensä siihen saakka, kun lehdet tippuvat puista lokakuussa.

kuva2
Lapissa luonnon ihmeellistä värikylläisyyttä pääsee todistamaan usein jo ruskaa aikaisemmin, kun lumoavat revontulet ilmestyvät elokuun lopun pimeiden öiden myötä. Revontulia esiintyy syksyllä enemmän kuin talvella. Lisäksi syksy on parasta aikaa niiden nauttimiseen, kun maa on musta ja havainnointia häiritsevä hajavalo on vähimmillään. Parhaiten revontulet havaitsee kirkkaan ja pimeän pohjoistaivaan alla. Syksyaikaan voit nähdä myös tuplarevontulet, kun revontulet heijastuvat järven pinnasta.

Lapissa kasvaa paljon luonnon superfoodia, marjoja, yrttejä ja sieniä.  Lähde puhtaaseen luontoon syömään ja keräämään luonnon herkulliset ja erittäin vitamiinipitoiset antimet talteen.

kuva4

Ylläksen syksyn tapahtumia:
Kino Ylläs 2020 
Ylläs Open frisbeegolf -kilpailu
Maastopyöräilyseminaari 2020
Välinevuokraamot/opaspalvelut:
Välinevuokraamot
Opaspalvelut

 

 

 

 

 

 

 
kuva5Levin syyskauden tapahtumat:

Syksyn teemaviikonloput

Levin tarjoamat revontuli- ja ruskaretket:
Luonnon helmassa ja revontulet 
Luonnossa rentoutuminen

kuva6

Ylläs-Levi 17.4.2021

Ensi kevään maratonhiihtoon, Ylläs-Levi, on jo nyt ilmoittautunut mukaan yli 600 osallistujaa. Suurin osa ilmoittautuneista on kotimaisia hiihtäjiä. Aurinkoinen hiihtoelämys luistavien kevätkelien aikaan odottaa sinua ja ystäviäsi.
Ilmoittaudu mukaan tästä.