Riitta-Liisa Roponen mukaan Ylläs-Levin 70 km kisaan!

Vapaan hiihtotavan taitaja Riitta-Liisa ”Ritu” Roponen päättää kilpailukautensa Ylläs-Levissä 9. huhtikuuta 2022. Perinteisellä tavalla hiihdettävä Ylläs-Levi sekä 70 km matka jännittävät hieman Roposta ja tavoitteeksi hän on asettanut maaliviivan ylityksen hymyssä suin.

Visma Ski Classics -kiertueen päätöskilpailu Ylläs-Levi hiihdetään 9. huhtikuuta 2022 Tunturi-Lapissa. Kilpailu hiihdetään perinteisellä tyylillä ja reitti kulkee läpi kauniiden tunturimaisemien Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa johdattaen osallistujat Ylläsjärven, Äkäslompolon, Kukastunturin ja Pyhäjärven kautta Leville. 70 kilometrin kisan reitti pitkine nousuineen palkitsee osallistujan maisemillaan.

– Vähän jännittää lähteä noin pitkälle pertsan matkalle, mutta tulee varmasti mieleenpainuva ja ikimuistoinen reissu, sanoo Riitta-Liisa Roponen.

Riitta-Liisa Roponen viihtyi Levin laduilla hiihtolomien aikaan ja hän on muutenkin tuttu näky Levillä, jossa hän käy treenaamassa ympäri vuoden. Hän nauttii luonnossa liikkumisesta ja Lapin lumo mykistää jokaisella käynnillä. Roponen rakastaa Levin monimuotoisuutta hiihtäjänä ja lomailijana. Itse hiihtomatka Ylläkseltä Leville on Roposelle täysin uusi kokemus.

– Olen kuullut, että haastavuutta reitiltä löytyy, joten tämä on mielenkiintoista. Lähden vähän huumorilla matkaan. Jos juottopisteissä on hyvät tarjottavat, niin aion niissä pysähtyä ja syödä ja juoda. En lähde kisaan voitto mielessä vaan lähden haastamaan itseäni. Kun on noin pitkä perinteisen matka kyseessä, tavoitteenani on ylittää maaliviiva hymyssä suin, kertoo Roponen.

Järjestäjät hemmottelevat hiihtäjiä seitsemällä huoltopisteellä, viimeisen ollessa reipas Cokis – superkannustuspiste vain muutama kilometri ennen maalia.

Riitta-Liisan Roposen kilpailukauteen mahtuu vielä Suomen Cupin sekä SM-kisoja, kilpailukausi päättyy hänellä Ylläs-Leviin. Moninkertainen arvokisahiihtäjä edustaa Ylläs-Levin kisassa Team Eduxia.

– Pääsen kisassa vielä nauttimaan näistä ihanista kevät keleistä Lapissa ja se on sitten kauden viimeinen rutistus, toteaa Roponen.

Helpompaa haastetta kaipaavat voivat osallistua Ylläs-Levin lyhyempään ja suurimmat nousut poisjättävään 55 kilometrin hiihtoon Äkäslompolosta Leville. Uutuutena tänä vuonna on uusi matka, 55km Duo Challenge. Tämä on Ylläs-Levi 55 km matka jaettuna kahdelle hiihtäjälle. Ensimmäinen hiihtäjä hiihtää Äkäslompolosta Pyhäjärvelle, toinen Pyhäjärveltä Leville.