KYMMENEN HYVÄÄ SYYTÄ SUUNNATA LAPIN KEVÄTHANGILLE

Huhtikuussa ovat olosuhteet monien mielestä parhaimmat Lapin vierailulle.

Reissu Lappiin on aina seikkailu tunnelmasta toiseen. Ainutlaatuisten luonnon lisäksi virkistäydyt monipuolisen tekemisen parissa.  Lumi sulaa Lapissa usein vasta toukokuun alussa, joten lämpötila ei nouse sitä ennen juurikaan nollan yläpuolelle. Kevät tarjoaa mainiot puitteet ulkoiluun usein aurinkoisessa ja leudossa säässä.

1. RUUHKATTOMAT RINTEET
Huhtikuussa olosuhteet ovat erinomaiset ruuhkattomaan lomailuun omassa rauhassa ja parhaassa mahdollisessa seurassa. Tilaa on paljon niin Ylläksen kuin Levin rinteissä. Laske suoraan hissille ja hyppää kyytiin, kurvaile alas tunturituulen hipoessa kasvojasi.

2. RUNSAASTI LUNTA
Lapissa nautitaan edelleen oikeasta talvesta. Alueen runsaslumisuuden vuoksi hiihto- ja laskukausi on parhaimmillaan, kun etelässä jo pakataan talviurheiluvälineitä kesäteloille.

3. AURINKOISET PÄIVÄT
Kelit paranevat kevään myötä! Kevätalven ehdottomasti parhaisiin puoliin kuuluvat pitkät päivät, ihana auringonpaiste ja luistavat kelit. Aurinkoiset päivät houkuttelevat kokeilemaan myös monia muita aktiviteetteja tai vain nauttimaan elämästä.

4. SUORITUSPAIKAT KUNNOSSA
Hiihtolomien jäljiltä pääsääntöisesti Ylläksen ja Levin kaikki rinteet ja hoidetut latuja ovat auki ja erinomaisessa kunnossa. Myös talvikävely- ja -pyöräilyreitit sekä merkityt moottorikelkkaurat ovat auki kevätkelien mukaan. Kevättalvella onkin mainio tilaisuus kokeilla uusia lajeja tai välineitä ja tutustua tuntureihin mahdollisuuksiin koko laajuudeltaan.

5. KOE AINUTLAATUNEN JÄÄHOTELLI
Lähes 200 kilometriä Napapiirin pohjoispuolella sijaitsevassa Lapland Hotels SnowVillagessa lumi ja jää heräävät henkiin ennen näkemättömällä tavalla taikoen esiin sarjan veistokselliset muodot. Ja mikä parasta, voit yöpyä keskellä tätä kaikkea! Kokonaan lumesta ja jäästä rakennettu Lapland Hotels SnowVillage sisältää lisäksi hotellihuoneita ja sviittejä sekä kappelin, ravintolan ja hyytävän jäisen cocktail baarin!

6. MONIPUOLISET PALVELUT
Kevättalvella alueen palvelut ja yritykset ovat avoinna ja valmiina toivottamaan vieraat tervetulleiksi. Lukuisat ravintolat ja kahvilat pitävät huolen, ettei pääse nälkä eikä jano yllättämään.

7. HYVÄ SAAVUTETTAVUUS
Ylläs ja Levi ovat helposti saavutettavissa tulitpa sitten omalla autolla, bussilla, junalla tai lentokoneella. Kittilän lentokenttä sijaitsee vain 15 minuutin ajomatkan päässä Levistä sekä puolen tunnin ajomatkan päästä Ylläkseltä. Lentämisen lisäksi helppo vaihtoehto on pakata auto ja hypätä etelässä junaan illalla ja nauttia matkanteosta raiteilla. Aamulla heräät levänneenä ja Kolarista on enää 35km Ylläkselle ja 113km Leville.

8. HYVÄT MAJOITUSVAIHTOEDOT
Oma tupa, oma lupa – pätee myös lomalla! Ylläksellä ja Levillä riittää vaihtoehtoja majoituksen suhteen, valittavissa on hotellimajoituksen lisäksi alppitaloja keskustasijainnilla, mukavia mökkejä lähellä rinteitä ja myös monia vaihtoehtoja enemmän omaa rauhaa kaipaaville.

9. IKIMUISTOISIA ELÄMYKSIÄ
Opastettujen ohjelmien puitteissa voit nähdä ja kokea Lapin luonnon hiljaa lumikenkäillen, koiravaljakoilla ajaen, pororeen kyydissä tai vaikka islanninhevosilla ratsastaen. Metsän rauhasta pääset nauttimaan myös valokuvausretkellä tai vaikka riippumatossa hiljentyen. Retkiä myös taiteesta, kulttuurista ja kokkaamisesta kiinnostuneille. Vauhdin hurmaa saa kokea kartingista moottorikelkkailuun.

10. LAPIN TAIKA
Lappi tarjoilee kevättalvella monin tavoin parastaan sekä takuulla ainutlaatuisia elämyksiä ja ikimuistoista Lapin taikaa. Tervetuloa lomalle Lappiin!

www.yllas.fi & www.levi.fi