KAUSI X LOPPUTULOKSET

Visma Ski Classics -kausi X päättyi äkillisesti COVID-19-viruksen vuoksi, kun kolme viimeistä kilpailua, Birkenbeinerrennet, Reistadløpet ja Ylläs-Levi, peruutettiin. Yhdeksän kahdestatoista tapahtumasta toteutettiin menestyksekkäästi mielenkiintoisella ja yllättävällä kaudella. Tässä ovat lopulliset tulokset Visma Ski Classics- kaudesta kymmenen.

 
HERTZ CHAMPION -KILPAILU
Voittajat: Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team ja Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom

Johansson Norgren voitti yleisen tittelin viidennen kerran peräkkäin ja voittaen 1445 pisteellä. Seuraavina olivat Kari Vikhagen Gjeitnes, Team Koteng, 1295 pisteellä ja Katerina Smutna, Ed System Bauer Team 1160 pisteellä.

Andreas Nygaard on voittaja toisena peräkkäisenä vuotena ja vie voiton 1195 pisteellä. Hänen joukkuetoverinsa Tord Asle Gjerdalen sai 1090 pistettä ja Stian Hoelgaard, Team Koteng, 1055 pisteellä.
 
SPRINTTIKILPAILU

Voittajat: Lina Korsgren, Team Ramudden ja Stian Berg, Team Kaffebryggeriet

Korsgren sai kolme pistettä enemmän kuin Lager 157 Ski Teamin Britta Johansson Norgren. 186 pistettä vastaan 183 pistettä. Kolmas oli Astrid Øyre Slind, Team Koteng, 115: llä pisteellä. Berg päätti miesten kilpailun Vasaloppetissa, jossa hän otti maksimipisteet ja voitti näin 100 pisteellä ennen Max Novakia, Team Ramuddenia. Team Ragde Eiendom, Oskar Kardin, oli kolmas 180 pisteellä.
 
NOUSUKILPAILU

Voittajat: Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team ja Morten Eide Pedersen, Team Kaffebryggeriet

Johansson Norgren voitti selvästi 209 pisteellä. Toinen oli Astrid Øyre Slind, Team Koteng 138 pisteellä ja Lina Korsgren, Team Ramudden, 122 pisteellä. Eide Pedersen oli miesten puolella suvereeni 372 pisteellä. Seuraavana olivat Andreas Holmberg, Lager 157 Ski Team 199 pistettä ja Petter Eliassen, Team Ragde Eiendom 173 pistettä.
 
NUORTENKILPAILU

Voittajat: Ida Dahl, Team Ramudden ja Max Novak, Team Ramudden

Dahl otti selkeän voiton nuorten kilpailussa 934 pisteellä ennen joukkuetoveriaan Jenny Larssonia 707 pistettä ja Team Ragde Eiendoms Thea Krokan Murudia 702 pistettä. Miesten puolella taistelu oli tiiviimpi, kun Novak voitti 786 pisteellä ennen Emil Persson, Lager 157 Ski Team, 757 pistettä. Torleif Syrstad, Team Koteng, oli kolmas 456 pisteellä.
 
PRO TEAM -KILPAILU

Tiimi Ragde Eiendom voitti Pro Team -kilpailun 1470 pisteellä, Lager 157 Ski Team oli toisena 1365 pisteellä. Team Koteng oli kolmannella sijalla 1355 pisteellä, jota seurasi Team Ramudden 1260: lla ja Russian Winter Team 970 pisteellä.
 
VISMA ALP TROPHY

Voittajat: Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team ja Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom

Naisten sarjassa kilpailu oli tiukka, kun voittaja Johansson Norgrenillä oli 975 pistettä, jota seurasi Kari Vikhagen Gjeitnes, Team Koteng, 945 pisteellä ja Astrid Øyre Slind, Team Koteng 904 pisteellä. Kilpailu oli tasaista myös miesten puolella, kun Nygaardilla oli 790 pistettä, Tord Asle Gjerdalen, Team Ragde Eiendom oli toisena 745 pisteellä ja Stian Hoelgaard, Team Koteng kolmas 710 pisteellä.
 
VISMA NORDIC TROPHY

Voittajat: Lina Korsgren, Team Ramudden ja Petter Eliassen, Team Ragde Eiendom

Vasaloppetista tuli ainoa kilpailu Visma Nordic Trophy -sarjassa tänä talvena. Naisten puolella voittaja oli Korsgren ennen Britta Johansson Norgreniä, Lager 157 Ski Team ja Katerina Smutna, Ed System Bauer Team. Miesten puolelta Eliassen voitti ennen Stian Hoelgaardia ja Torleif Syrstadia, molemmat hiihtäjät edustavat Team Kotengia. Koska Visma Nordic Trophy -sarjassa voitiin järjestää vain Vasaloppet, 25% palkintorahoista jaetaan. Huolimatta siitä, että kolme viimeistä tapahtumaa peruutettiin, kaikki muut palkintorahat jaetaan kokonaan.
 
PÄIVÄN VISMA-HIIHTÄJÄ

Palkinto, Päivän Visma-Hiihtäjä, jaetaan hiihtäjälle, joka asetti kilpailussa korkean tahdin. Tänä talvena on jaettu viisi tällaista palkintoa:

  1. Livigno, Individual Prologue: Kristoffer Nielsen, Team XPND
  2. La Venosta: Astrid Øyre Slind, Team Koteng
  3. Kaiser Maximilian Lauf: Lina Korsgren, Team Ramudden
  4. La Diagonela: Petter Eliassen, Team Ragde Eiendom
  5. Vasaloppet: Torleif Syrstad, Team Koteng


PALKINTORAJOJEN JAKAMINEN JA LOPPUGAALA

Visma Ski Classics -palkinnon raha 250 000 euroa jaetaan kilpailuilla alla olevan kaavion mukaan. Normaalisti palkintojenjakotilaisuus pidetään virallisessa Visma Ski Classics -gaalassa viimeisen tapahtuman jälkeen. Gaala on nyt siirretty 19. syyskuuta 2020.
 
VSC_Price money table_2019 11_ver 01