ENERGIAT KUNTOON YLLÄS-LEVI HIIHTOON

Ylläs-Levi hiihdon lähestyessä kannattaa kiinnittää erityistä huomiota riittävään energiansaantiin. Usean tunnin mittainen urheilusuoritus kuluttaa paljon energiaa, jolloin sekä edellisten päivien että kisan aikainen energiansaanti on tärkeässä roolissa onnistuneen suorituksen tekemisessä.

Perusruokailuissa kiinnitän huomiota siihen, että ateriaväli on tarpeeksi tiheä (5-6 ateriaa päivässä), jotta verensokeri pysyy tasaisena koko päivän. Aterian sisältö on hiilihydraattipainoitteinen. Ennen pitkäkestoista kilpailua tankkaan energiaa hiilihydraattijauheella, jota annostelen kuusi ruokalusikallista litraan vettä. Tämän sekoituksen juon kaksi kertaa päivässä, kolme ja kaksi päivää ennen kisaa. Kisaa edeltävänä päivänä syön ja juon normaalisti. Tankkauksella varmistan, että elimistön hiilihydraattivarastot ovat varmasti täynnä ennen pitkää suoritusta. Elimistö pystyy varastoimaan vain tietyn määrän energiaa, joten suorituksen aikanakin on syytä muistaa nauttia energiaa.
Microsoft Word - Document3
Kisan aikana pyrin juomaan säännöllisesti, noin puolen tunnin välein. Juomana toimii geelin ja urheilujuoman yhdistelmä (tämä on kätevä tapa, jotta kesken suorituksen ei tarvitse availla geelipaketteja!). Aivan kisan lopussa juomaan lisätään kofeiinigeeliä. Kofeiinigeelin tulisi sisältää nopeasti imeytyvää sokeria, jotta se piristäisi mahdollisimman nopeasti.

Ylläs-Levi hiihdossa on matkan varrella useita juoma-asemia, joiden sijainnin voit tarkistaa etukäteen kilpailijainfosta osoitteesta http://yllaslevi.com/news/kilpailijainfo/. Juoma-asemien antimia kannattaa hyödyntää, jotta matka taittuu mahdollisen mukavasti ja energisesti!

Tsemppiä kisaan, nähdään lauantaina!

Leena Nurmi
Ylläs-Levi hiihdon lähettiläs

TÄRKEÄÄ: Tyhjät energiapakkausten kuoret ja korkit ovat suuri turvallisuusriski erityisesti loppupään hiihtäjille. Energiapakkausten kuljettamista ja niiden hävittämistä tulisi ajatella jo ennen tapahtumaan osallistumista. Lue tästä miten kisan aikana on mahdollista päästä roskista eroon usealla eri tavalla.