BLOGI: SIRKKA TARJOAA HYVÄT PUITTEET HIIHTOHARJOITTELUUN – PAKKASTA UHMATEN

Team Eduxin blogikirjoitus heidän harjoittelustaan Levillä.

 

Sirkan kylä Kittilässä tunnetaan parhaiten Levi-tunturista, jonka huippu kohoaa reiluun 530 metriin merenpinnasta. Yksi Tunturi-Lapin vilkkaimmista lomakohteista sai lumipeitteen kuluneena vuonna “normaalin” aikataulun mukaisesti ja harjoitteluolosuhteet hiihtoon ovat olleet Levi-tunturin ympäristössä mahtavat jo viikkojen ajan. Team Edux oli suunnitellut pitävänsä lumileirin Sirkassa joulukuun alussa koko tiimin voimin, mutta kireät pakkasennusteet kutistivat tiimin kokoonpanon kahteen urheilijaan. Niina ja Noora treenasivat hyvissä olosuhteissa pakkasta uhmaten ja lähettivät muille tiimin urheilijoille terveisiä kauniiden maisemien keskeltä. Onneksi pakkanen kiristyi lopulta liian kylmäksi vain yhtenä päivänä.

IMG-20211210-WA0000

Team Eduxin urheilija Noora Kivikko on viettänyt Lapissa koko elämänsä aikana paljon aikaa ja Kittilän kunta on tullut tutuksi sukulaissiteiden johdosta. Myös tänä syksynä Noora vietti Sirkassa kolme viikkoa. Kestävyyspainotteisen harjoittelun ohessa ehti tehdä hieman etätöitä sekä viettää itsenäisyyspäivää.

Niina Virtanen lennähti Etelä-Suomesta Kittilään viikoksi nauttimaan lumista ja testamaan uusia suksia. Myös Niina teki etätöitä ja kiitteli erityisesti hyviä verkkoyhteyksiä. Kittilän lentokentän läheisyys tekee matkustamisen erityisen helpoksi. Kokonaisuudessaan Sirkan alue on toimiva ja kompakti, kaupat, kuntosalit ja ladut ovat kaikki kävelyetäisyydellä.

IMG-20211210-WA0001

Kestävyysurheilu on pääosin yksinäistä puurtamista ja siksi on erityisen hienoa harjoitella Levin laduilla, joilla tulee vastaan paljon tuttuja ja tiimikavereita. Kuulumiset vaihtuvat lenkin lomassa ja tehokkaampiin harjoituksiin saa ystäviä mukaan kirittämään. Sirkan laduilla voi myös pujahtaa yksin esimerkiksi Kätkätunturin kätköön ja nauttia Lapin luonnosta tunnelmoiden otsalamppu päässä.

Team Edux kiittää Leviä yhteistyöstä. Keväällä Ylläs-Levin kisan merkeissä taas tavataan!

Team Edux on suomalainen hiihtojoukkue, joka hiihtää Visma Ski Classics -sarjassa. 
Joukkuessa on tänä vuonna 7 hiihtäjää. Hiihtäjät tulevat eri puolelta Suomea. Joukkueessa on myös ruotsalainen (Erik Silfver).
Team Edux Joukkue 2021-2022:
• Niko Koskela
• Erik Silfver
• Eric Storvall
• Olli Tyrväinen
• David Sulkakoski
• Noora Kivikko
• Niina Virtanen

Joukkueen pääyhteistyökumppani on Edux-Ovet Oy joka on ovivalmistaja Nivalasta. 

Visma Ski Classics-kausi alkaa tänä viikonloppuna Ruotsin Orsassa.