YLLÄS-LEVIN 55 KM ON KUNTOHIIHTÄJÄN PARATIISI

Valkoiset keväthanget hohtavat ja aurinko paistaa myös etelässä. Pääsiäinen on suklaamunien ja mämmin herkuttelun aikaa, mutta myös oiva hetki viettää tovi ladulla ja valmistautua kevään huipennukseen Ylläs-Leviin.

Kahden viikon päästä Ylläs ja Levi ovat hiihtomaailman napa ja jokainen pääsee seikkailuun mukaan. Sääennusteet lupaavat erittäin hyvää ja on ilmeisesti odotettavissa samanlainen keli kuin vuosi sitten. Jos Ylläs-Levi oli viime talvena huikea kauden huipennus, on se tänä vuonna vielä jotain aivan muuta.

Uusi ja helpompi 55 km matka sopii kaikille kuntohiihtäjille, ja radalla on vain yksi merkittävämpi nousu Kukastunturille. Se on heti alkumatkasta, joten siihen löytyy varmasti kaikilla voimia ja intoa. Ja kun huipulle pääsee, sieltä avautuu henkeäsalpaavat näköalat. Matkan lähettiläs Juha Mieto on myös lupautunut hiihtämään reitin ja toivookin monia kuntohiihtäjiä rinnalleen.

”Olen nyt hiihtänyt ihan mukavasti, joten matkaan lähdetään kyllä,” Pitkä-Jussi toteaa jämäkästi. ”Lapin maisemat ja kevätkelit ovat aivan mahtavia ja olen aina pitänyt Suomen Lapista. Toivonkin, että matkaan lähtee paljon kuntohiihtäjiä nauttimaan luonnosta, tuntureista ja hyvästä seurasta. Rupatellaan siellä matkalla mukavia ja nautitaan huoltoasemien tarjonnasta.”

Ylläs-Levin kilpailujohtaja Juha Vanhanen yhtyy Mietaan kommenttiin ja lisää, että kaikki valmistelut ovat aikataulussa.

”Tänä vuonna meillä on kaksi matkaa, joten työtäkin on ollut enemmän. Pystymme näin palvelemaan useampia eri tasoisia hiihtäjiä ja takaamaan, että kaikki osallistujat saavat täydellisen palvelun ja elämyksen. Latupohjat ovat loistavassa kunnossa ja lunta on yli metri. Koko Suomi on saanut nauttia mahtavista kevätkeleistä, joten uskon ja toivon, että Etelä-Suomestakin tulee paljon hiihtäjiä tapahtumaan. Vielä ei kannata viedä suksia vintille.”

Mikä sitten tekee Ylläs-Levistä erilaisen tapahtuman kuin muut? Lapin taika on tietysti yksi vahvimmista valttikorteista ja toinen on lumivarmuus pitkälle kevääseen. Mutta tapahtumassa on muutakin. Annetaan Juhan kertoa tarkemmin.

”Ylläs-Levi on ainoa todella kansainvälinen massahiihtokisa, joka lähetetään yli 30 maahan saavuttaen yli miljoonaa katsojaa. Pelkästään tuo televisiotuotanto tuo paikalle oman fiiliksensä, jota ei ole missään muualla. Kaikki maailman huiput ovat paikalle, myös meidän Iivo Niskanen, ja kaikilla osallistujilla on mahdollisuus hiihtää samalla radalla kuin hekin. Myös lyhyemmän matkan hiihtäjillä. Paikanpäällä oleva tunnelma on aivan ainutlaatuinen, jota ei kannata jättää kokematta. Jos et lähde hiihtämään, tule ainakin seuraamaan kisaa paikan päälle.”

Huikean tunnelman lisäksi Ylläs-Levillä on tarjota muutakin viihdykettä yleisölle. Juha toteaa ylpeänä, että tämän talven tapahtuma tullaan muistamaan varmasti vielä kesähelteidenkin aikaan.

”Meillä on tapahtumatori maalialueella, Ylläksellä on erilaisia tapahtumia viikon aikana ja 24 tunnin hiihdon ME-yritys tapahtuu tässä aivan Levin keskustassa torstaina. Myös kisan jälkeen on aika pistää jalalla koreaksi kun iltajuhlat käynnistyvät. Visma Ski Classics-sarja päättyy Ylläs-Leviin ja meillä on tietysti juhlagaala täällä Levillä. Maailman huippuja pääsee varmasti jututtamaan illan aikana heidän liikkuessa kylän humussa. Joten tervetuloa kaikki hiihtäjät. Ja vielä loppuun haluan mainita, että suksihuoltokin on kunnossa. Jos jotain 55 km hiihtäjää vielä arveluttaa matkaan lähtö, se huoli kannattaa haudata ja suunnata nokka kohti Yllästä ja Leviä.”

Juha Vanhasta kuunnellessa ei voi kuin todeta, että Ylläs-Levin 55 km matka on todellinen kuntohiihtäjän paratiisi; Lapin lumoavat maisemat, mukava rata, sopiva matka ja yksi tunturikin. Kaikki tämä on tarjolla juuri sinulle, joka luet tätä artikkelia. Jos et ole vielä ilmoittautunut, voit tehdä sen tapahtuman sivuilla www.yllaslevi.com. Lapissa nähdään!