VISMA SKI CLASSICS KAUSI ALKAA SUNNUNTAINA

Pitkän matkan hiihdon maailmanmestaruussarja Visma Ski Classics alkaa sunnuntaina 26.11. Sveitsin Pontresinassa kun 28 joukkuetta osallistuvat 11 km Pro Team Tempo kilpailuun.

Tämä prologi on loistava mahdollisuus joukkueille esitellä itseään, tuoda julki uudet näyttävät hiihtoasunsa ja herättää yleisön mielenkiinnon ennen kuin varsinainen kilpailukausi pyörähtää käyntiin Italian Livignossa Sgambeda-hiihdon myötä.

Näin uuden kauden kynnyksellä on hyvä palata viime talveen ja palauttaa mieliin joukkuetulokset, joiden perusteella voimme ennustaa mitkä tiimit keräävät viikonloppuna mainetta ja mammonaa. Viime kauden kolme parasta joukkuetta olivat, tässä järjestyksessä, Team Santander, Lager 157 Ski Team ja United Bakeries. Leipuritiimi tosin vaihtaa tälle kaudelle nimeään, mutta joukkue pysyy samana. Nämä kolme ovat varmasti myös vahvimmat ehdokkaat palkintopallille myös sunnuntain kisassa, mutta prologi tuo aina mukanaan yllätyksiä.

Viime vuoden kauden avauksessa ranskalaistiimi Gel Interim Rossignol yllätti kaikki ja menestyi huikean hyvin. Joukkue tuli, valloitti ja hävisi kuvioista ensimmäisen kisan jälkeen keskittyen FIS Worldloppet-cupkiertueeseen. Vastaavaa ihmettä ei ole odotettavissa tänä vuonna, mutta uudistuneet säännöt ja tiimeille suotuisampi kilpailuformaatti antavat loistavan mahdollisuuden mustille hevosille kirmata hiihtolaitumilla.

Yksi tälläinen laukkajoukkue voi olla Bauer Ski Team, tosin moni voi väittää, että Bauerin tiimi on kaukana yllätystiimistä, koska heillä on mahdollisuus olla yksi tämän kauden kovimmista talleista. Itse Lucas Bauerin lisäksi joukkueessa hiihtävät Katerina Smutná, viisi peräkkäistä voittoa viime kaudella, ja Ilia Chernousov, La Diagonelan voittaja, ja tämä porukka on voiton nälkäinen.

Toinen hyvä veikkaus palkintopallijoukkueeksi on Team Serneke, jonka hiihtäjillä on kapasiteettia puskea itsensä aivan äärirajoille tarpeen vaatiessa. Bob Impola on vahva taistelija, kun se “pöljäpäivä” sattuu kohdalle ja Anders Höst, uusi jäsen, oli viime kauden viimeisissä hiihdoissa aina 15 parhaan joukossa aina Birkebeinerrennetistä lähtien.

Sunnuntain kisassa kaikki kuitenkiin huipentuu naisten panokseen. Voittajajoukkue tarvitsee vahvan naishiihtäjän, joka hermot kestävät takaa-ajon (kilpailu hiihdetään takaa-ajona miesten joukkuetuloksen perusteella, ja aika on otettu kolmannesta hiihtäjästä kerrottuna kolmella). Kaikki yllä olevat joukkueet voivat ylpeillä kyvykkäillä naishiihtäjillään; Team Santaderilla on Kari Vikhagen Gjeitnes, Lager 157-joukkueella on Britta Johansson Norgren, nimeään muuttavalla  United Bakeries-tiimillä on Astrid Öyre Slind, Team Sernekellä on Sara Lindborg ja Bauer Teamillä on edellä mainittu Smutná.

Team BN Bank on tällä hetkellä neljäntenä ranking-listalla, mutta joukkueella ei ole naishiihtäjää, joten tiimi tulee antamaan rajusti tasoitusta sunnuntaina. Ja unohtaa ei myöskään sovi seuraavia joukkueita, jotka hengittävät ykköstiimien niskaan; Russian Marathon Team, Team Trentino Robinson Trainer ja Team Tynell. Kaikilla näillä joukkueilla on vahvat hiihtäjät ja suuri nälkä näyttää kaapin paikka kun uusi kausi pyörähtää käyntiin.

Visma Ski Classics-kiertueella on kaudella 2017-18 (kausi VIII) 11 osakilpailua, joista Ylläs-Levi on finaalihiihto 14.4.2018. Tervetuloa seuraamaan uutta kautta Ylläs-Levin sosiaalisen median ja Visma Ski Classics-sivujen kautta (www.vismaskiclassics.com).