LEENA NURMI – YLLÄS-LEVIN LÄHETTILÄS LÄHIKUVASSA

Kuva SHL/Jesse Väänänen

Tänä vuonna Ylläs-Levin 70km naisten eliittikisassa nähtiin mukana Lempäälän Kisaa edustava Leena Nurmi. 24-vuotias nuori nainen osallistui Ylläs-Levin kisaan ensimmäistä kertaa ja se oli samalla hänelle ensimmäinen pitkän matkan hiihtokisa.

Nyt Leena toimii Ylläs-Levin lähettiläänä ja laittaa jälleen numerolapun rintaansa 13.4.2019 Ylläs-Levin maratonhiihdossa.

Leena laskee

Kuva Eetu Leikas

– Olin tänä vuonna kisassa 4. nopein suomalaisnainen. Tavoite on parantaa aikaa reilusti ensi vuodeksi ja kehittää erityisesti tasatyöntöä, jotta voin hiihtää kisan läpi ilman pitovoiteita eliitin tavoin.

Leena kuuluu Suomen Hiihtoliiton A-maajoukkueen haastajaryhmään. Leenalla on useita saavutuksia maastohiihdosta: Nuorissa useita SM-mitaleja ja arvokisaedustuksia. Aikuisissa SM-kulta sprinttihiihdossa (kevät 2018), kaksi SM-kultaa pariviestistä ja yksi SM-hopea normaalimatkan viestistä. Useita maailmancup-edustuksia ja paras saavutus 25. sija sprinttihiihdossa.

– Asun Kotkassa, mutta harjoittelukaudella vietän paljon aikaa Vuokatissa. Harjoituskauden runko muodostuu pitkälti maajoukkueleireistä ja muu aika perusharjoittelua. Leirejä on ollut kesän ja syksyn mittaan kotimaassa, Norjassa ja Itävallassa.

Leenan vahvuus hiihdossa on nopeus, joten ei ole ihme, että hänen mieluisin kisamuotonsa on sprintti perinteisellä hiihtotavalla.

– Parasta hiihdossa on itsensä jatkuva haastaminen ja kehittäminen. Myös uusien paikkojen näkeminen ja urheilun myötä ympäri maailman syntynyt ihmissuhdeverkosto on ainutlaatuista. Tavoitteenani on kehittyä hiihdossa kansainväliselle huipputasolle. Tulevaisuuden tähtäimessä Seefeldin MM-hiihdot 2019 ja Pekingin Olympialaiset 2022.

Leena hiihtää

Kuva Tero Siivola

Leenan intohimo on matkustus ja vapaa-ajan aktiviteetteihin kuuluvat kaverit ja penkkiurheilu. Leenan lempipaikka hiihtää on Ylläs.  Sieltä löytyy Leenan mukaan monipuolinen ja hyvin hoidettu latuverkosto ja Ylläs on hyvin tuttu paikka Leenalle nuoresta pitäen.

– Erikoisin hiihtoon liittyvä muistoni on kesältä 2015, kun olin kuukauden Australiassa ja valmensin paikallisia hiihtojunioreita Australian Alpeilla.

Tervetuloa Ylläs-Levin lähettilääksi Leena!