KILPAILIJAINFO 2019

LÄHTÖNUMEROIDEN NOUTO

Lähtönumeroiden nouto tapahtuu kilpailun lähtö- ja  maalialueiden läheisyydessä sijaitsevista kisatoimistoista oheisesti:

Levi – 70 km ja 55 km lähtönumerot
Perjantai 12.4.2019 kello 12:00 – 20:00
Sijainti: Levin Matkailuneuvonta, Myllyjoentie 2, Levi (google maps linkki)

Ylläsjärvi vain 70 km lähtönumerot
Lauantai 13.4.2019  kello  7:00 – 09:00
Sijainti: Sport Resort Ylläksen lipunmyynti, Vaeltajantie 2,
95980 Ylläsjärvi (google maps linkki)

Äkäslompolo vain 55 km lähtönumerot
Lauantai 13.4.2019  kello  8:00 – 11:00
Sijainti: Jounin kauppa, Alkon pääty, Sannanrannantie 3, 95970Äkäslompolo (google maps linkki)

Huomioi, että lähtönumeroita ei voi noutaa em. aikojen ulkopuolella! Lähtönumeroa noutaessasi muista ottaa mukaan sähköpostitse saamasi ilmoittautumisvahvistus. Osallistujille jaetaan kilpailussa käytettäväksi ajanottosiru/-lähetin (ilman sirua ei ajanottoa). Ajanottosiru tulee palauttaa kilpailun järjestäjille maaliin tulon yhteydessä. Palauttamatta jätetystä ajanottosirusta seuraa 50€ suuruinen sakko!

MYÖHÄINEN ILMOITTAUTUMINEN on mahdollista paikan päällä Levin kisatoimistossa kilpailua edeltävänä päivänä vapaiden lähtönumeroiden niin salliessa. Myöhäisestä ilmoittautumisesta veloitetaan 30€ lisämaksu. Maksut ainoastaan käteisellä!

NÄMÄ LÖYDÄT LÄHTÖKASSISTASI:

Lähtönumero: Pitää olla helposti nähtävissä kisan ajan. Saat pitää numeron itselläsi muistona hiihdosta tapahtuman jälkeen.

Ajanottolähetin (Velcro-kiinnitteinen): Tulee kiinnittää oikeaan nilkkaan.

Merkkaustarra: Kiinnitettäväksi varustekassiisi.

Henkilöllisyystarra: Kiinnitettäväksi lähtönumeron sisäpuolella. Täytä pyydetyt tiedot, kuten mahdolliset sairaudet ja tarvittaessa kisan aikana tavoitettavan lähiomaisen yhteystiedot.

Kaksi lähtönumerollasi varustettua suksien merkkaustarraa.

OSALLISTUMISOIKEUDEN SIIRTO

Ilmoittautuminen on henkilökohtainen. Osallistumisoikeuden siirto on mahdollista viimeistään päivää ennen kilpailun alkua 30€ hintaan. Kisatoimistossa maksu ainoastaan käteisellä! Maksettua ilmoittautumismaksua ei palauteta eikä sitä voi hyödyntää myöhemmin, jos osallistuja ei pääse starttaamaan kisassa.

TAVAROIDEN SÄILYTYS

Jokainen osallistuja saa varustekassin. Ainoastaan varustekasseihin pakatut tavarat vastaanotetaan lähtöalueiden virallisissa luovutuspisteissä. Jokaisen osallistujan varustekassi kuljetetaan lähtöpaikoilta maalialueelle Leville järjestäjien toimesta.

BUSSIKULJETUKSET

Kuljetukset lauantaina Lapland Hotels Sirkantähti:

  • Lähtökuljetus klo 6:45 Ylläsjärvi / 9:00 Äkäslompolo
  • Paluukuljetus klo 16:30 / 17:30 / 18:30 Ylläsjärvi ja Äkäslompolo

Bussilipun hinta 10€. Bussilippujen osto ennakkoon ilmoittautumisen yhteydessä tai paikan päällä. Vältä omaa autoilua, parkkipaikkoja rajoitetusti.

VOITELUPALVELU

Jemes Sport
Avoinna päivittäin 9.30 – 19.30
Vaeltajantie 2, 95980 Ylläsjärvi
Puh. 0400 725 766

South Point (Levi)
Avoinna päivittäin 9.30 – 18.00
Tievantie 2, 99130 Levi
Puh. 020 7960 209

Sport Shop Levi
Avoinna päivittäin 9.30 – 19.00
Keskuskuja 4, 99130 Levi
Puh. 040 834 7200

Team Sportia Äkäslompolo
Avoinna Ma-Pe 9.00 – 17.00, La 10.00 – 16.00
Tunturintie 16, 95970 Äkäslompolo
Puh. 020 712 0460

Zero Point (Levi)
Avoinna päivittäin 9.00 – 18.00
Hissitie 8, 99130 Levi
Puh. 020 7960 207

70 km hiihdon lähtöpaikka sijaitsee Yllästunturin Ylläsjärven puolella (Sport Resort Ylläs, osoite Iso-Ylläksentie 44, 95980 Ylläsjärvi).

55 km hiihdon lähtöpaikka sijaitsee Äkäslompolossa Äkäslompolojärven jäällä (Jounin Kauppa, osoite Sannanrannantie 3, 95970 Äkäslompolo).

Lähtöpaikoille on opastus.

LÄHTÖAJAT

Lähtö tapahtuu oheisesti:

Ylläsjärvi:

Lauantai Eliitti Naiset kello 8:25.

Lauantai Eliitti Miehet ja harrastajamiehet ja –naiset kello 9:00.

Äkäslompolo:

Lasten kisa klo 10.00, lisätiedot tästä. 

Lauantai 55 km hiihto: Kello 11:00

LÄHTÖRYHMÄT

Jokainen osallistuja valitsee lähtöryhmänsä ilmoittautumisen yhteydessä.
Lähtöalue avataan lauantaina kello 8:00. Jaetut lähtönumerot on luokiteltu lähtöryhmittäin eikä niitä voi muuttaa.

REITTI

Kilpailun noin 70 kilometrin pituinen reitti kulkee Ylläsjärveltä, Äkäslompolon, Kukastunturin ja Pyhäjärven kautta Leville. Reitin varrella ylitetään kolme tunturia. Mahtavat kansallispuiston erämaamaisemat, helpommat osuudet sekä mahdollisuus porojen näkemiseen vauhdittavat matkan tekoa.Kilpailun noin 55 km reitti seuraa pidemmän reitin rataa jättäen alkuosuuden pois ja viimeisen Pyhätunturin nousun. Huomioi muut hiihtäjät, tavoitteena on nautinnollinen hiihtotapahtuma kaikille osallistujille. Pysy oikealla. Ohittaessasi varmista, ettei takanasi ole ketään ja, että ohittamiselle on tilaa.

ROSKAAMINEN KIELLETTY, reitti kulkee Pallas- Yllästunturin kansallispuistossa! Älä jätä osallistumisestasi reitin varrella turhia jälkiä. Roskat ovat vaaraksi paitsi eläimille myös muille hiihtäjille. Jätä roskat huoltopisteiden roska-astioihin, huolehdi tarvittaessa myös muiden roskista.

JUOMA- JA HUOLTOPISTEET 70 & 55 KM

70 KM                                                                            55 KM

KM 9    Y1      Juomapiste

KM 15 Jounin Kauppa Juomapiste / WC                      Lähtöpaikka

KM 25 Kotamaja Juomapiste / WC                               KM 10 Kotamaja Juomapiste

KM 36  Pyhäjärvi Juoma-& evakuointipiste                KM 21 Pyhäjärvi Juoma- & evakuointipiste / WC

KM 47  Aakenuspirtti Juoma-& evakuointipiste         KM 32 Aakenuspirtti Juoma-& evakuointipiste / WC

KM 61  Kätkänlaavu Juomapiste                                    KM 46 Kätkänlaavu Juomapiste / WC

KM 67 Immeljärvi Juomapiste                                       KM 52 Immeljärvi Juomapiste

Reitin varren juomapisteillä on tarjolla suolakurkkuja, rusinoita sekä vettä ja urheilujuomaa, joka on Squeezy Energy Drink, maku appelsiini.

AIKARAJOITTEET 70 & 55 KM

Turvallisuussyistä, maksimiaika 70 kilometrin kisareitin suorittamiseen osallistujille on 9 tuntia (päättyminen kello 18:00). 55 kilometrillä maksimiaika on 7 tuntia, päättyminen kello 18:00.

Seuraavat aikarajoitteet myös pätevät = on viimeisin läpikulkuaika huoltopisteillä:

  • Pyhäjärvi: viimeinen läpikulkuaika (70 km & 55km) kello 14:00.
  • Aakenuspirtti: viimeinen läpikulkuaika (70 km & 55km) kello 15:00.

Myöhemmin em. huoltopisteille tulevien osallistujien suoritukset keskeytetään ja osallistujat kuljetetaan maaliin järjestäjien toimesta.

SAUVA- JA VOITELUPALVELU

Sauvarikon sattuessa saatavilla on Swix-varasauvoja lähdössä sekä huoltopisteillä. Lisäksi jokaisella huoltopisteellä on miehitetty Swix-voitelupalvelu.

REITTIMERKINNÄT

Ylläs-Levi –hiihdon reitti merkitään 5 kilometrin välein (1 km välein viimeisellä viidellä kilometrillä). Reittimerkinnät osoittavat maaliin jäljellä olevaa matkaa.

HÄTÄTILANTEET & ENSIAPU

Ensiapu ja hoitohenkilökunta sijaitsevat lähtö- ja maalialueilla sekä reitin varrella. Hätätilanteessa soita yleiseen hätänumeroon 112 ja kerro seuraavat tiedot:

  • Ylläs-Levi –hiihtokilpailu
  • Tapahtumapaikka reitin varrella, huomioi reitin varrella olevat kilometrimerkinnät
  • Vamman laatu ja tieto tapahtuneesta

Kilpailuun osallistujien on suositeltavaa pitää mukanaan matkapuhelinta kilpailun ajan. Ota kuitenkin huomioon, että kisareitin varrella kansallispuistossa matkapuhelinverkon kuuluvuus saattaa olla rajoitettu. Pelastushenkilökunnalla on oikeus keskeyttää kilpailijan osallistuminen, jos he epäilevät tästä aiheutuvan vaaraa osallistujan omalle tai muiden terveydelle.

KILPAILUN JÄLKEEN

Maaliviivan ylitettyäsi, matkaan käyttämäsi aika rekisteröidään. Älä unohda palauttaa osallistumisaikaasi mittaavaa ajanottolähetintä. Maali sulkeutuu kello 18:00. Keskeyttäneet toimittavat ajanottolähettimet itse maalissa olevaan ajanottovaunuun.

DIPLOMI JA MITALI

Jokainen osallistuja saa osallistumisestaan diplomin, joka on ladattavissa osoitteesta: www.yllaslevi.com.
Jokainen osallistuja, joka suoriutuu Ylläs-Levi-hiihdosta maksimissaan +50% voittajan ajasta saa kultamitalin. Kaikki muut osallistujat saavat pronssimitalin.

PROTESTOIMINEN

Protesti, joka on tehty 60 minuutin sisällä ensimmäisestä maaliin saapujasta käsitellään IWO-sääntöjen mukaisesti. Protestin käsittely- maksu on 94€. Harrastajaluokissa protestoiminen on mahdollista 48 tuntia viimeisestä maaliin saapujasta. Protestin käsittelymaksu on 50€ ja se käsitellään juryn toimesta.

TAVAROIDEN SÄILYTYS

Säilytykseen jätetyt tavarat ovat noudettavissa kilpailun päättymisen jälkeen maalialueelta. Osoitus kilpailuun osallistumisesta lähtönumeron muodossa on edellytys säilöttyjen tavaroiden luovuttamisella. Kilpailijat jättävät tavarat säilytykseen omalla vastuullaan. Löytötavarat noudettavissa Zero Pointilta hissilippujen myynnistä yhden viikon ajan kisan päättymisen jälkeen.

WC/SUIHKU/SAUNA

WC, suihkut ja saunat (pukuhuoneet) ovat kilpailijoiden käytettävissä Levi Hotel Spassa.
Jokaisella osallistujalla on mahdollisuus käyttää Levi Hotel Span tiloja veloituksetta kello 12.00-18.30.

VOITTAJIEN KUKITTAMINEN JA PALKINTOJENJAKO

Molempien matkojen voittajien kukittaminen tapahtuu heti, kun 3 nopeinta naista ja 3 nopeinta miestä ovat ylittäneet maaliviivan Levillä. 55km palkintojenjako heti maalialueella, 70 km virallinen palkintojenjako tapahtuu Levi Summitissa klo 19.00 alkavan gaalatilaisuuden yhteydessä.

RUOKA JA JUOMA

Lähtö- ja maalialueet sijaitsevat Ylläksen ja Levin hiihtokeskusten välittömässä läheisyydessä tarjoten useita kahviloita ja ravintoloita.

Kisa-aamuna Ylläsjärven 70 km lähtijöitä ja huoltajia palvelee Ski Resortin Bistro-rakennuksen yhteydessä sijaitseva Cafe Lippuluukku. Kahvila on auki klo 7 alkaen tarjoten juomia ja makeita leivonnaisia, uunituoreita croissanteja, paikan päällä leivottuja karjalanpiirakoita ym.

Osallistujille on tarjolla lounas maalialueella Zero Pointin vieressä olevassa rekassa 12.00 – 18.30 osana osallistumismaksua.

Tutustu reittiin hiihtämällä rauhassa etukäteen ja pidä tauot reitin varrella olevissa latukahviloissa. Näitä ovat KotamajaAakenuspirtti sekä Kätkän laavu. Kotamaja tarjoaa hiihtoviikolla Ylläs-Levi-munkin ja kahvin viiden euron hintaan!