ENSILUMEN LATU ON AUKI LEVILLÄ!

Levillä maastohiihtokausi avattiin ensilumenladulla

Levillä päästiin tänään korkkaamaan maastohiihtokausi, kun neljän kilometrin ensilumenlatu avattiin hiihtäjille.

Lumitykit laitettiin käyntiin lokakuun puolivälissä sekä rinteissä että ensilumenladulla. Lämmin sää on tuonut hieman haasteita ensilumenladun lumetukseen, jonka takia latu alkaa tällä hetkellä Levin keskustan vieressä sijaitsevasta Lastenmaasta. Latu jatkuu tunturin kylkeä kohti Levi Golfia kahden kilometrin verran, jonka jälkeen käännytään takaisin kohti Lastenmaata. Lumetettu ja valaistu latu on nyt yhteensä 4km pitkä.

Ensilumenlatu on kokonaismitaltaan 9km (4,5km / suunta) ja latua lumetetaan koko ajan, jotta loppumatka saataisiin myös auki mahdollisimman nopeasti.

Kun luonnonlunta on satanut riittävästi, ensilumenladun lisäksi maastohiihtäjille on Levillä tarjolla 230 kilometriä latua niin perinteisellä kuin luistelutyylillä, josta 28km on valaistua latua. Levin valaistun ladun valojen toiminta-aika on klo 6:00 – 23:00. Vuosittain laduilla sivakoi noin 350 000 hiihtäjää eikä tämän vuoden odotukset poikkea viime vuotisista kävijämääristä.

– Teemme koko ajan töitä, jotta koko ensilumenlatu saadaan auki. Lumitykit ovat päällä 24/7. Odotamme myös luonnonlunta, jotta pääsemme avaamaan muita latupohjia. Levi tarjoaa loistavat puitteet maastohiihdolle, joten tervetuloa tunturiin, sanoo Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Rinne- ja latutiedote http://www.levi.fi/fi/viihdy-levilla/laskettelu-lautailu/rinnetiedote.html

Ensilumenladun ja rinteiden tilannetta voit myös seurata nettikamerasta: http://www.levi.fi/fi/yleista-levista/kartat-kamerat-ja-saa/kamerat.html